dimarts, 16 de juny del 2009

Patum, Juny 09

un any més Berga ens troba a tots vagarejan per carrers i places.. la nit cau quan comença la música.. comença la festa, és Patum..
el Bergedà ens rep calorós, l'aire i el seu paisatge de muntanya ho dissimula, i ens ensenya tot el seu potencial de roca calcària asoleiada..
un any més les hores passen entre la plaça i el balcó de la Jordina, la plaça i la ginesta, cal Blasi i les barraques..
entre barreges i cervezes, salts i emepntes, rondes de nans i salts de guites, passen els plens..
y tiro porque me lleva la corriente, humana en estos casos..

dimecres nit de passacarrers..
dijous escalar a Malanyeu al matí amb el new climb team, bany, dinar de germanor i migdiada a la font Negre i gas a fondo als salts.. bona primera ronda i mala quarta, bons salts de plens a la plaça petita i uns tirabolts de pena.. per repatir :)
paron de descans patumaire divendres de correfoc a Castellgalí i disabte de Holly family a Manresa..
diumenge donar-ho tot era el lema.. bones rondes amb susto de l'àliga a la última, bon primer salt a la plaça gran i millor segon.. tirabolts rodats i alegria desbordant.. acabar de beure i menjar a les sardanes.. repossar i cap a plaça, la millor Patum dels borratxos que mai viscuda :)))) putus psicòpates ;)
bon any a tothom ;)
per veure fotos
per veure video plens

5 comentaris:

Carles ha dit...

Namasté Guillem!

Llegint-te i veien les fotos de la Patum, acabo de viure una mica més aquesta festa que desconeixia. Gràcies a tu i a la mare per donar-me-la a conèixer en aquest balcó privilegiat de la Jordina. Realment el primer cop et sorprèn, o almenys és el que sento jo. I veure totes les persones saltant i ballant a l’uníson va ser fantàstic!!!, un mar de persones que és movien com un banc de peixos o d’ocells al ritme de la música... la solemnitat del ball de l'Àguila... la guita boja ;))) ... els salts dels nans... He après els noms: masses, guites, plens ( “els de les herbes” ) ;))) i és que diumenge era com un nen petit , sorprès de tota aquella moguda i curiós de conèixer aquesta “Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat”. Avui entenc que ho sigui, per la música, per la dansa, per la gent que se l’estima,... un sentiment cultural que passa de pares a fills... Gràcies al Manuel i la Nuri per totes les aportacions, van ser els meus amfitrions de la festa. Ah! Gràcies també per deixar-me provar la barreja, era boníssim el tast que vaig fer, i tot i els glops de cava també boníssim i cervesa, al marcador del control d’alcoholèmia del mossos, marcava 0.0 Uau!!!

Bé, una abraçada ben forta!

primavera ha dit...

Ei nano, que bo el vídeo dels plens! 2 minuts amb el ple voltant a pocs centímetres!!
Ja no me'n recordava de la sensació!
Ja se que és molt diferent, falta l'olor, la calor, l'ofec, l'adrenalina, ... però m'ha emocionat molt la proximitat, les veus, els sorolls, ...

Canviant de tema, el quadre de la Gita és el de iaia Núria oi? És molt bonic.

Per últim un visca per la Jordina, sempre de jornada de portes obertes per Patum.

Una abraçada
Nuri

uri ha dit...

ja ho pots ben dir nuri! la Jordina em va permetre viure un salt de plens diferent!

va estar mb la patum aquest any, sobretot perquè dilluns va ser el patró dels paletes i no s'havia d'anar a treballar!

salut!

niaixoniallo ha dit...

Bones!

que ens hem adormit? per on pares, ja has marxat cap a Tailàndia? Bé, que et vagi molt bé i ja explicaràs!

Petons,
Núria

uri ha dit...

cacarot!
ja no dius ni adéu! (almenys a alguns... jeje)
ja contaràs com va per terres asiàtiques!
salut i sort!