diumenge, 26 d’abril del 2009

Riambau Dani, Abril 09

un any més torno al Riambau, aquesta vegada amb el Dani..
ben sopats i mal descansats sortim a les 3 del matí cap al Pedra; obrint traça des de sobre del refugi, la claror ens agafa al peu de la piràmide.. al flanqueix d'entrada a canal el cel es torna taronja i el mar de núvols magnifica el Cadí encara nevat..
neu dura al centre de tota la canal i gel als trams verticals.. piolet tracció a tota la via menys al llarg del calaix (penúltim, q ja es normal anar per la roca)
rampes de 50º netes de rassalts degut al metro més de neu del "normal", el llarg de la cova quasi format completament per anar de rectes i increiblement bo pel diedre.. el llarg del diedre es pot engegar des del principi sense escaquejar-se per l'esquerra, a la part final quan es tanca en xemenia i es torna difícil, no hem trobat el pito de la dreta i es difícil assegurar, si ha de posar morro (expo)..
total condicions excepcionals, i ser de que parlo ;)
una abraçada fanàtica
per veure fotos
per veure ressenya

10 comentaris:

Mimo ha dit...

El premi de la perseverància eh....
Algun any havia d'estar tapissada de gel!

SEVIDE ha dit...

Ostres quina sort. A mi aquest any m'ha tirat enrera 2 vegades!!
Un cop passes el primer mur de gel, ve una zona més plana i entres en una mena de circ amb paret per tot arreu.
Per on vau tirar??

willy ha dit...

suposo q estaves a la reunió de sobre la cova, a la dreta de la campa, si esta format com aquest any agafes el diedre del centre. Sinó hi ha un espero de roca q te una canal per darrera i et serveix per accedir al diedre un 15 metres més amunt, espero que et serveixi..
slaute

SEVIDE ha dit...

Sobre la cova?? no em quadra. Si mires la foto que hi ha al blog, és just el llarg de gel que es veu. La R és a la dreta (la vam reforçar amb un cordino verd fosforito), tires uns metres per terreny fàcil i et trobes la paret al davant. Es veien diferents linies però no vam saber quina escollir.
Vaig mirar la resta de fotos que vau tirar però ja són passades aquest pas.

willy ha dit...

no ho acabo de pillar..
parles del llarg de la foto 4 (q és el de la cova, queda a la dreta) o del de la fots 7 (q es la part de d'alt del diedre, el següent llarg del de la cova?
a veure si trobo la ressenya i la penjo..
en tot cas ara hi ha traça ;)

SEVIDE ha dit...

Llarg de la foto 4: reunió un cop passat. 2 pitons. Reforçada amb cordino fosforito.
Després tires una mica, nosaltres vam passar per una mena de canaleta darrera d'una placa de roca. Hi ha una R muntada. Vam tirar per una menja de canal a la dreta d'aqui, però vam abandonar en aquesta zona davant la incertesa. Vaig deixar una U amb un maillon. Et sona??
Pel que entenc, i mirant la ressenya (http://blogfiles.madteam.net/0000000003/rutes/20060125095459_1110513331.jpg), sembla que podriem haver seguit per aqui per després flanquejar cap a l'esquerra per sobre de la cova que es veu a la foto 4.
Si mires aquesta foto http://3.bp.blogspot.com/_c3DytuVlRL0/ScOPr3hWLoI/AAAAAAAADG4/lAmX6J_U3bs/s1600-h/web0007.JPG diria que es correspon al llarg de la teva foto 8. Nosaltres vam abandonar aqui.

Lamento taladrar, però intento tenir clar per on tirar pel pròxim intent. Merci per les aclaracions, i felicitats de nou per la via.

willy ha dit...

aaaaaaaa, de una..
la U amb el mallón està quan comença a posar-se dret la part de d'alt del llarg del diedre (la foto 7 es presa just després de xapar)
nosaltres vam agafar el diedre des de baix (q no es normal, tant format) i vosaltres vau entrar per la rampa darrera d'una pedra, posar un camalot del 1 invertit :) i fer reunió de pitons en una repiseta (lo normal), per entrar després al diedre, a que sí?
veien la foto, com canvia el llarg :)
estamos? val la pena q t'hi arribis ara..
slaute

uri ha dit...

eis! han trobat meduses de les teves a cadis!!!

http://actualidad-malaga.blogspot.com/2009/04/alertan-de-la-presencia-en-aguas-de.html

willy ha dit...

i a Tarragona, q no vas mirar les noticies la setmana passada?
quin punt no! i jo tant tranquil les vaig tenir a 2 metres :)
es lo que tiene la ignorància..

primavera ha dit...

Mentre preparaveu les coses no semblava que el Riambau no es deixaria. Tenia-ho mal temps i poc temps si no recordo malament.
Tinc un problema: Només hi trobo una foto.
Nuri