divendres, 20 de març del 2009

del carib al sud terra endins, Colòmbia, Març 09

el carib de postal el trobem a Playa Blanca, sorra blanca amb palmeres i xiringos on menjar peix.. fotos, lectura i cartes en època de pocs turistes, q vol dir persecusió de venedors i masatgistes..
una estrevada (espero) muscular a l'esquena jugant a la platja em fa passar-les magres dos dies a Cartagena i una setmana viatjant..
8 hores de viatge entre bus, chalupa (lanxa ràpida), taxis i canoes et deixen a Mompós, poble de 7 esgèsies q va crèixer a la plana central del país, dominada pel riu Magdalena.. poble tranquil·lament catòlic i molt fotogènic, bon menjar i millors sucs del continent.. on es fàcil viure el Huckleberry Finn q portem dins.. per respecte a la invalidesa decidim no seguir remuntant el riu i viatjar amb un bus directe a Medillin.. la pitjor nit del viatge, on només podia estar estirat al terra i escoltar música per no comptar el temps ni kilòmetres :(
Medellin es la 2a ciutat del país, fora del cap de setmana :(, visita obligada a les estàtues del Botero i al museu de la ciutat.. colar-nos a fer fotos al terrat de la casa de la cultura, amb l'excusa de fer uns articles per una revista :) és una gran activitat practicada en un gratacels a Cartagena i a l'oficina del bisbe a Mompós ;)
directe a Salento, poblet de turisme nacional en terra cafetera, arbres palmeres de 30 metres a la vall del Cocora, colibris i conèixer el que ens fa començar el dia a la meitat de la humanitat, el cafè :) bones estones amb el Carles, català alemany i al Jose, un psicòpata gallec q després de 4 anys de viatjar ha de pensar l'any de cada història :)
seguint sud arribem a Cali, 5 hores q poden ser 7 :) ciutat de la salsa i de farrejar per excelència.. diumenge a la nit està tot bastant mort però locals no en falten, ens donen les 2 sense excèssos.. la ciutat viu en primavera continua, tota aquesta zona del país es preciosament verda, a estones escarpada.. extensions de canya de sucre, pastures, cafetals, platan.. al zoo, granotes de c0lors en dia de pluja..
després de 10 dies recupero la meva movilitat gràcies a la fisioterapeuta q m'acompanya, algunes pastilles i molta pasciència :) estava jo preocupat per si no podria anar a esquiar la setmana q ve ;)
al sudoest, tancant el cercle parem a San Agutín, poble entre contrades i centre d'una de les cultures més antigues del continent i del planeta, 3500 anys A.C. un lloc especial on es separen les 3 serralades (N-S) q marquen el relleu del país.. escultures i t0mbes apareixen per tot els racons.. se suposa que van ser aniquilats pel Incas 1400 anys D.C. i q el territori va estar deshabitat uns 300 anys!!! igual q la costa del Maresme :)
si coneixien la 4a i 5a dimensió, doncs jo no us ho puc assegurar, pq enganyar-se.. però que hi ha escultures amb ulls orientals, cabelleres egipcies, nassos africans i cares d'elefants, sí :) tant si el van contactar en viatges atrals com comercials, la cosa és una mica al·lucinant ;)
últim passeig a cavall i últimes de tot..
aquesta nit la passem al bus direcció nord a Bogotà, Barcelona conexion en 24 hores..
una abraçada a tod@s
compte comtat, comtpe fotografiat

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé Guillem, això ja s'acaba.... Ara toca tornar a casa i haver-ho d'explicar tot milers de vegades :(
Ja tenim ganes de veure't i abraçar-te ben fort, i com no, de sentir els teus relats.
Segur que haurà estat una experiència inoblidable i que recordaràs sempre la gent, les olors, els colors, els paisatges...
Que tinguis una bona tornada!
Una última abraçada virtual, i va, també un petonet.

Mercè i Esteve

Anònim ha dit...

Pensava que ja s'havia acabat... i encara un últim reportatge. Fantàstic!!!
Paloma

Anònim ha dit...

ola guillem.
molt maques les fotografies, sobretot les platjes i els tótems de pedra.
ets tu el de la palmera de la primera foto?
uenu ja ens veurem aviat.
bernat i núria simó

Anònim ha dit...

Fins molt molt aviat!!!!

Una abraçada que aviat serà de veritat.

Lali

Òscar Alemán Milán ha dit...

Ei mestre! Cuida't els mals que quan arribis per aquí n'hi ha un disposat a canasar-te, et deixaré reposar uns dies i situar-te i després sense compassió tindràs un pesat al darrere. Eh! Impressionant tot el teu viatge, enveja sana...

Anònim ha dit...

Great words, even in english!Colombia was amazing - and i really loved the zoo in Cali ;)
and i am sure crazy Jose in Salento was from the 4th or 5th dimension!
Salut to South America and for being my BEST photography 'assistant', my best physiotherapy client and of course my best travel partner. bridge xx

Anònim ha dit...

Volando, volando ...
Ara deus estar sobre l'Atlàntic intentant passar les hores en una butaca superincòmoda.
D'ací a molt poc al Prat.
Tants dies veient fotos teves... se'm fa estrany pensar que apareixeràs de veritat darrera la porta de l'aeroport.
Bon vol i fins ara, que l'abraçada ja te la farè quan et vegi!

Nuri

Anònim ha dit...

Bé noi en breu et veurem per aquí!!I no t'enganyaré però hi han ganes! :P
Ahir als Tranquils, mirant el Barça com sempre, parlavem de que ja tornaves, que si haviem de fer una bode, que si la calçotada de solsona, que si... ja sabem que no s'et pot planejar la vida!! :) Però espero que ens poguem veure molt aviat!!! Benvingut de nou!
Un petonàs!!

Anònim ha dit...

Guillem!!!!!!!!!!!

Em sento sol!!! Et trobo a faltar!!!!!!!! No magrada pensar que els dos colegues que estaven pel continent ja no hi son!!!! Ja no te gracia, no podem coordinar per veurens!!

Jejej!!!

Nen, jo estic reformulant el viatje novament. Pot ser que m'aventuri fins a mexic amb una penya pirada que van fent circ i diners amb una furgo. I estan de tornada des de honduras. NO SE QUE FER!! Po m sembla que me les piro chingo!

Com anat la tornada, la rebuda? Quin es el seguent viatje? Jeje!
Molts petons i gracias per la vostra companyia a barranquilla, gracies per cartagena, pels docus, per les fotos, per les converses, pels menjars, per la salsa al cafe habana, per tot!
Petons!

willy ha dit...

de res nen.. por eso estuvimos ;)
la tornada bona, està tot més o menys igual aquí..
ja vaig dir jo que pensaves dos mesos teorics fins a Nica :)
jo ja tinc una Lonely i un dvd per mirar..
passat-ho bé, estamos..