dimecres, 14 de gener del 2009

en la linea, Equador Galapagos Gener 09


Las islas encantadas para los hombres, encantadores animales i ensinismadas por los dolares..
visita en plan barato, d'illa a illa en taxi i moure'm des des d'allà.. aquí he rebut el pitjor tracte.. i si ho miro en qualitat/preu és per no tornar :) el turisme Low Cost, encara que provi de ser responsable no està ben vist..
la gent que he conegut però m'han obert les portes de casa, tot s'ha de dir :) Diana, Antonio, Alberto, Melem.. i tota la Comunidad ;)
3 o 4 dies a cada illa, de les habitades.. una imnersió a cadascuna i visites diferents segons interessos :)
cada illa té la seva història particular e interessant història, dels balleners Noruegs d'Española (illa) als robinsons que es van instal·lar a Floreana als anys 30, passant pel penal d'Isabela o la finca de El Progreso, on hi havia un règim d'esclavitud..
Santa Cruz, platjes a Tortuga Bay i Garrapatero amb la Comunidad, el Frisbe com a esport nacional i fotos :) la més habitada de les illes té la millor i més internacional població, encara que sembli estrany.. al seu petit port, entra tot el que ve del continent, aliments, bicicletes i cables per l'electricitat.. les mercaderies s'han de descarregar a mà i en el millor dels casos amb excavadora, un caos organitzat és general entre turistes que van i venen dels creuers, van a buscar un taxi o simplement canvien d'illa.. tot un espectacle.. illa de la gent,,
Isabela te els carrers de terra, és la més gran i la més tranquil·la de les 3 grans illes grans.. pujar al volcà de la Sierra Negra, el més alt del arxipieleg, a veure les diferents comunitats vegetals i el segon cràter més gran en activitat, em sembla :) pluja i visita amb 40 colombians al estil remat :) un dia de visita a les diferents llacunes i manlgars per veure ocells i tortugues.. illa dels pinguins..
a Cristobal probar de fer surf amb el bodyboard i sortir per potes quan al fallar en la primera onada que probo d'agafar, la muralla (més gran que mai he vist :)) de la seguent em cau a sobre, dono unes voltes i fins que començo a surfejar l'espuma q em deixo sobre les pedres que tanquen l'entrada a la platja :( pa verlo de lejos..
vist el començament i que el dit amb segueix molestant decideixo retornar al poble a plorar davant d'un kfe expresso!!!! illa dels lleons marins
el millor de tot la vida relaxada que es respira en aquest paradís.. on increhiblement hi ha una conciència
"majoritaria" de conservació ;)
a terra, pelicans, iguanes marines i lleons marins estan pertot arreu.. per trobar tortugues ja es més difícil..
a l'aigua les mantes i tortuges es veuen a simpla vista i quan et submergeixes.. millor mirar les fotos ;)
una abraçada a tod@s
per veure fotos

15 comentaris:

Anònim ha dit...

brutal....... m'has deixat sense parales i amb la boca oberta... immersió a galapagos!!!! m'entens oi?¿

pto. alba

Anònim ha dit...

Estas de veritat a dins d'una peixera!!!

Que emocionant! Taurons, mantes, tortugues i peixets de colors voltant tranquilament per allà dins. I a terra iguanes i rèptils de tota mena i al cel, ...
No em fas gens de pena amb les teves penes de qualitat preu, les visites tipus ramat...
Quina enveja. Ja m'agradaria barrejar-me amb tots aquests "bitxos".

La foca que va espiant al peixeter és tot un poema. Que divertida
Una abraçada
Nuri

Anònim ha dit...

Namasté Guillem!

Mirar les fotos, oooohhhh! I recordar que les illes Galàpagos, van ser una troballa important en la vida de Charles Darwin, on estudiar les característiques geològiques de les diverses terres i on observar una enorme varietat de fòssils, animals i vegetals, sobretot a les illes poblades per una munió d'espècies endèmiques. D’allà sorgir la polèmica i revolucionària teoria de l'evolució de les espècies per selecció natural. Que bé, haver-ho vist amb la pròpia pell. Quan cromatisme tenen aquestes illes!!

Les pegues? formen part del viatge, sense elles altres moments no serien tant intensos, ni tant bonics. La vida també és així, ple de reptes i aventures, per créixer en un moviment constant que ens duu a trobar-nos.

Feliç viatge! ;)

Anònim ha dit...

Quina col·lecció d'animalons! N'hi ha de tota mena: bonics,divertits, tendres, monstruosos... N'hi han fins i tot que fan respecte ( per no dir por)Una fauna interesantíssima!
Compte amb les onades, que has de tornar sencer.
Ah! també m'ha agradat molt el teu somriure sota l'aigua.Que vagi bé!
Paloma

uri ha dit...

nen, avui t'he de dir que m'has fet molta enveja... amb la marta a la feina estàvem esperant la crònica de les Galàpagos i la veritat és que no ens has defraudat!
disfruta, a nosaltres sempre ens quedaran senyoretes a torelló, a solsona bona gent i avinyó... carnavals!

Anònim ha dit...

Carai, nano!!! Ja no sé què dir-te. Cada vegada fas més enveja.Taurons, tortugues d'aigua i de terra immenses, iguanes que imposen respecte, pelicans enormes,... I la foca esperant el seu àpat com una senyoreta.
Tot això ha de ser innoblidable. La foto sota l'aigua és la prova que hi eres per si no ens ho creiem, oi?
Com et deia el Manuel, és com tots ens ho imaginem? o no?

Apa, segueix disfrutant que ja veig que ho saps fer molt bé.

Una abraçada molt gran.

Mercè (la tieta)

willy ha dit...

si Carles, el destructor de la religió catòlica :)

vaig llegir un llibre a les illes q relaciova les històries de la creació de les espècies de Darwin i la història de la societat humana de Marx (sinó recordo malament)
sembla que el dos treien les seves teories als mateixos anys, a pocs centenars de distància en la Londres del s.XVIII si la memòria no em falla)
al final he pogut penjar dos videos de taurons q van filmar els companys d'inmersió al You tube :)
una abraçada

Anònim ha dit...

Namasté Guillem!

Quin home més instruït estàs fet ;) , així m’agrada :) , no hi ha res millor, per assaborir en profunditat un viatge que la integració de sinèrgies, sabers i conèixer l’autenticitat de les persones que hi viuen, entrant en contacte amb l’essència d’ells i dels llocs en el moment i en el temps i l’espai que les configuren.

Que el segueixis aprofitant tant bé!!!

Quina música el fons marí. Gràcies per compartir-ho!

Una abraçada!

Anònim ha dit...

Amazing! I'm happy alberto and 'the community' gave you great hospitality... I'm sure Alberto's hospitality included many caipirinha classes ;)
Photos are good - but now that you are without camera i know you will want to use mine :). well I think I am going to hide it from you;) Jeje..be prepared for COLOMBIA!!!! Can't wait...
Bridge x

Anònim ha dit...

collons nen.....quan vinguis et segrestarem pq ens facis un reportatge de 3 dies seguits!
Cuida't el dit o tallate'l que últimament només et porta disgustos.
per cert has vist al magí...també corria per aquestes illes...
fins aviat

joan campru

PS la Luque ja comença a estar grossa grossa (5 mesos i mig)

Anònim ha dit...

Uf¡... Uf¡...Agh¡ Nyecrec¡ Collons¡¡¡ Guillem quina colecció d'imatges. Pel que veig encara segueix sent veritat la falta de por que tenen els animals de les illes front els humans. Im pressionants els animals vivint en el seu lloc i deixant-se veure: Això forma part del meu paradís. Ara, per aquí, està de moda en Darwin pel tema de les seves commemoracions i s'aprofita per parlar dels perills que pateixen les illes. Especialment es parla de la sobreexplotació que s'ha fet i es fa del mar, que si les llagostes, que si els cogombres de mar que compren els japonesos a preu d'or, que si les aletes dels taurons i altres temes. Però pel que expliques veig que encara podem sommiar amb la imatge mítica que per a molta gent són les Galàpagos. Vas visitar el Solitàrio Jorge?
En fi Guillem que seguixis disfrutant del teu viatge. Una abraçada,
Manuel

Anònim ha dit...

Hola noi
Com va la teva estança ocupa a Quito?
Per aquí tenim un temporal de vent que fa esfereir. Els bombers han fet unes 1500 actuacions, arbres caiguts, carreteres tallades, incendis, ... i el pitjor un paret d'un poliesportiu ha caigut sobre uns xavals que estaven entrenant i de moment n'han mort quatre. A molts lloc els vent ha superat els 100 km/h. Al Saleta se li ha trencat els dos hivernacles.
Sembla que ara ja comença a amainar.
Bé, ja veus que els teus colegues no paren des de que tu no hi ets.
Una super abraçada
Nuri

Anònim ha dit...

Fas molta molta enveja!!
Les fotos semblen de un documental. Sort que hi ha la teva foto sota l'aigua per recordar-nos que és de veritat que tú ets allà.

Cuida't el dit,i cuda't molt.

Una abraçada!!

Lali

Mimo ha dit...

Salutacions nen!!
Al final no tiraré l'ordinador :) i he pogut veure el videos. M'he quedat un dubte per resoldre...
Això de que no hi ha problema i que els taurons passen de tú, quan t'ho creus, quan els veus o quan surts de l'aigua?

Anònim ha dit...

que dius bou???!!!

per fi m'ha acabat enterant de quin era el teu blog!!! ja veig que estàs o has estat algun dia amb el Jordi, segur que s'agraeix aquesta companyia mútua després de tants mesos. res tio, que si tens intencio (...i temps) per continuar cap amunt i vols info de C Rica i Nicaragua, no dubtis a demanar el que sigui, ok? tot i q ja veuràs que no és difícil moure's per allà.

res tio no et dic que disfrutis, pq segur que ja ho estàs fent, no et dic que t'hopassis be, pq segur que així t'ho estàs passant i tampoc et dic fins aviat pq espero que puguis allargar el viatget tant com puguis.

un petonàs bou!!!

kalamontse

RIKI.